Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

To 1976 o Robert Clark ίδρυσε την World Ju Jitsu Federation, με το όραμα να υπάρχει μια παγκόσμια ομοσπονδία που να ασχολείται με το παραδοσιακό Ζίου Ζίτσου, περιλαμβάνοντας αρχαίες και σύγχρονες τεχνικές των Σαμουράι, γυμνάσματα και παραδοσιακά όπλα - Kobu Jutsu, με σκοπό να διδαχθούν οι σύγχρονοι δυτικοί όχι μόνο την τέχνη του Ζου Ζίτσου, αλλά και την κουλτούρα των πολεμιστών, που είναι στηριγμένη στον κώδικα τιμής των Σαμουράι, Bushido!
Το Μπουσίντο ήταν αρχικά το αλφάβητο της ζωής μιας κάστας ευγενών, με την πάροδο του χρόνου όμως κατέληξε να είναι ένα ηθικό μέτρο, ένα πρότυπο εσωτερικής ευταξίας και ίσως ο κυριότερος μυστικός καθρέφτης ενός ολόκληρου έθνους, κι αυτό διότι το ένστικτο του πολεμάν, μέσα στο μαγικό κόσμο του Ιαπωνικού ιπποτισμού, μεταμορφώθηκε σε ένστικτο του αγαπάν, σε τέχνη του Ζην τελικά.
Γι αυτό περιλαμβάνει έννοιες όπως: η ανδρεία, η ευγένεια, η τιμή, η φιλαλήθεια, η φιλευσπλαχνία, η αυτοθυσία, η αφοβία απέναντι στο θάνατο. Κοινά σημεία του ιπποτισμού σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις εποχές με πρωτοστάτες τους αρχαίους Έλληνες.

Ο Robert Clark, απεβίωσε το 2012 αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο Παγκόσμιο δίκτυο, που με σεβασμό στις αξίες και την τέχνη που τους δίδαξε ακολουθούν και θα ακολουθούν.

Επίσημος Αντιπρόσωπος της ομοσπονδίας αυτής για την Ελλάδα είναι απο τον Απρίλιο του 2013 ο Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος, κατέχοντας την Μαύρη Ζώνη 3ο Νταν απο την World Ju Jitsu Federation. Σκοπός του είναι να δημιουργηθεί ένα υγιές δίκτυο στην Ελλάδα που να καλλιεργεί με αγάπη και σεβασμό το Ju Jitsu, διοργανώνοντας σεμινάρια εκπαιδευτών και διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την διάδοση της "Ευγενικής Τέχνης", με διπλώματα αναγνωρισμένα Παγκοσμίως και την δυνατότητα συμμετοχής σε σεμινάρια και φεστιβάλ διεθνούς βεληνεκούς απο τους μεγαλύτερους εκπαιδευτές Ζίου Ζίτσου στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

5η Σχολή Εκπαιδευτών Ελληνικού Δικτύου Ζου Ζϊτσου

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ελληνικό Δίκτυο Ζου Ζίτσου, ανακοινώνει την δημιουργία της 5ης σχολής εκπαιδευτών Ζου Ζίτσου. Η νέα σχολή η οποία ...