Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ελληνικό Δίκτυο Ju Jitsu - 1η Συνάντηση

Στις 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση των δασκάλων και μελών του Ελληνικού Δικτύου Ζου Ζίτσου της World Ju Jitsu Federation. Η συνάντηση έλαβε μέρος στο Cross Gym Πειραιά, σχολή του αντιπροσώπου της WJJF, Νεκτάριου Λυκιαρδόπουλου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι παρακάτω δάσκαλοι:
  • Δημήτριος Γεωργίου – Κόρινθος
  • Ανδρέας Ζαραφωνίτης – Πόρτο Χέλη
  • Γιάννης Μιχελάκος – Αγ. Σοφία Πειραιάς
  • Αντώνης Νομικός - Καρδίτσα
  • Γιάννης Καστής – Πειραιάς Cross Gym
  • Αθανάσιος Δούρος – Κόρινθος
  • Αθανάσιος Καρσιώτης – Κόρινθος





Ενώ το δύκτιο συμπληρώνουν – παρ ότι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην συνάντηση και οι:
  • Νικηφόρος Ανδριόπουλος – Αθήνα
  • Γιάννης Κυπαρίσης – Αγ. Σοφιά Πειραιάς

Η συνάντηση αποτελούνταν από προπόνηση σε τεχνικές της Μαύρης Ζώνης για 1,30 ώρα και στην συνέχεια συζήτηση για την ανάπτυξη του δικτύου και την καλλιέργεια του Ζου Ζίτσου. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν τα εξής:
    1. Οι εκπαιδευτές και οι μαύρες ζώνες από κάθε σχολή, θα αποτελούν και την αντιπροσωπευτική ομάδα για την Ελλάδα η οποία θα λαμβάνει μέρος στα ετήσια φεστιβάλ, επιδείξεις και σεμινάρια που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.
    2. 1 φορά την εβδομάδα θα υπάρχει τμήμα στο Cross Gym Πειραιά όπου θα καλλιεργείται η ύλη του Ju Jitsu ανά επίπεδο (ζώνη) και θα μπορούν εκπαιδευτές και προχωρημένοι μαθητές να λαμβάνουν μέρος δωρεάν.
    3. 1 φορά τον μήνα θα γίνεται κοινή προπόνηση εκπαιδευτών, σε κάποια διαφορετική κάθε φορά σχολή του δικτύου.
    4. 1 φορά τον χρόνο κάποια σχολή θα είναι υπεύθυνη να διοργανώνει το Ετήσιο Ελληνικό φεστιβάλ, όπου είναι υποχρεωμένοι όλοι οι εκπαιδευτές με τις σχολές τους να παρακολουθούν και θα γίνονται προαγωγές ζωνών, σεμινάρια, επιδείξεις και με καλεσμένους από το εξωτερικό δασκάλους, στην περιοχή που ανήκει η σχολή.
Κ.α.



Το Ju Jitsu  όπως αντιπροσωπεύεται από την World Ju Jitsu Federation, δεν έχει αθλητική υπόσταση και δεν υπάγετε στην Γ.Γ.Α. Καλλιεργείται μόνο το παραδοσιακό άοπλο και ένοπλο μέρος της τέχνης όπως αυτή θεσπίστηκε από τον ιδρυτή της, Robert Clark.
Τα διπλώματα που δίνονται είναι τα επίσημα διπλώματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και για να διδάξει κανείς απαιτείται και άδεια Προπονητικής από την Ομοσπονδία εκτός από τον τίτλο, που φέρει.
Η επόμενη μηνιαία συνάντηση θα λάβει μέρος προς τα μέσα Σεπτέμβρη και η ημερομηνία καθώς και ο τόπος θα ανακοινωθούν προς το τέλος του Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη μαζί με τον Ετήσιο προγραμματισμό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

INTERNATIONAL CLUB REGISTRATIONS - WJJF

 Στις 13 Νοεμβρίου δόθηκαν τα επίσημα διπλώματα - μέλους στις σχολές του Ελληνικού Δικτύου Ζου Ζίτσου, τα οποία απαρτίζουν την παγκόσμια ομο...