Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

28ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ JU JITSU NORCIA 20-22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Στη Norcia της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε το 28ο κύπελλο Ju Jitsu μαζί με το διεθνές σεμινάριο, υπό την αιγίδα της Wolrd Ju Jitsu Federation WJJF/WJJKO.



Το Σάββατο 21 πραγματοποιήθηκε ολοήμερο σεμινάριο και προκριματικοί αγώνες σε ΚΑΤΑ και Τεχνικές Αυτοάμυνας 2 και περισσοτέρων ατόμων. Ενώ την Κυριακή 22 Μαρτίου, έγιναν οι τελικοί καθώς και αγώνες για Κύπελλο Ιταλίας σε grappling & Bjj.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 250 άτομα, ενώ συνολικά στους αγώνες παρευρέθησαν πάνω από 400 αθλητές.




Στο σεμινάριο του Σαββάτου δίδαξαν σπουδαίοι εκπαιδευτές απ όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Φιλανδία, Σλοβενία, Ελλάς), ανάμεσα τους και ο Έλληνας αντιπρόσωπος της WJJF, Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος, που ήταν καλεσμένος του Διευθυντή οργάνωσης της WJJF, Stefano Draghi.



5 διαφορετικά «τατάμι» διαμορφωμένα στον χώρο, όπου στο 1 υπήρχαν λευκές και κίτρινες ζώνες, στο 2 παιδικές ηλικίες,


στο 3 πορτοκαλί και πράσινες ζώνες , στο 4 μωβ και καφέ ζώνες και στο 5ο τατάμι, από μαύρες ζώνες έως 4ο νταν. Όλοι οι εκπαιδευτές διδάξαν σε όλα τα τατάμι, τεχνικές εκτός ύλης της WJJF και σενάρια, με τον Έλληνα αντιπρόσωπο να αφήνει άριστες εντυπώσεις, κυρίως στο 5ο τατάμι όπου τον φώναξαν να διδάξει 3 φορές!




Εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο, όλων των μαθητών και κυρίως όλων των εκπαιδευτών! Ένα πολύ καλό τεστ για τον Έλληνα εκπαιδευτή να δει το επίπεδο στα διεθνή στάνταρς.





Η φιλοξενία ήταν άψογη απ όλες τις πλευρές, το φαγητό πολύ καλό, η Norcia μια κωμόπολη εντυπωσιακή, κλασικής μεσαιωνικής εποχής, πολύ ατμοσφαιρική με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πολλά μαγαζιά και πολύ ευγενικούς κατοίκους.




Η πόλη φημίζεται σαν η πατρίδα του προσούτο, των αλλαντικών γενικά, και οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με το κυνήγι, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό.



Ήταν η γιορτή του Αγίου Βενέδικου, πολιούχου αγίου της πόλης , και με αφορμή τα ωραία τελετουργικά και εορταστικά που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Norcia, έφερε κοντά της πάνω από 700 άτομα για να κάνουν αυτό που όλοι αγαπούν
Το JU JITSU!
















-          Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος –



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

INTERNATIONAL CLUB REGISTRATIONS - WJJF

 Στις 13 Νοεμβρίου δόθηκαν τα επίσημα διπλώματα - μέλους στις σχολές του Ελληνικού Δικτύου Ζου Ζίτσου, τα οποία απαρτίζουν την παγκόσμια ομο...